«Norge støtter folkemord»

Ny tamildemonstrasjon i Oslo i dag.

MED RYGGEN TIL STORTINGET: Etter en pause på to dager gjennopp tok norsktamiler demonstrasjonen i Oslo i dag. MMS-foto: Sindre Granly Meldalen
MED RYGGEN TIL STORTINGET: Etter en pause på to dager gjennopp tok norsktamiler demonstrasjonen i Oslo i dag. MMS-foto: Sindre Granly MeldalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en pause på to dager gjenopptok norsktamiler demonstrasjonene mot den norske regjeringen i dag.

Et par hundre mennesker samlet seg foran Stortinget i formiddag, med ryggen til Stortinget.

«Norge støtter folkemord», roper demonstrantene ifølge Dagbladet.nos reporter på stedet.

Unge norsktamiler med roperter står foran menneskemengden og slår an oppropene, som blir returnert av resten av demonstrantene.

«300 tamiler drept i går» og «stopp kjemisk krigføring» er andre slagord når demonstrantene krever våpenhvile på Sri Lanka.

Demonstrasjonen sperrer ikke trafikken som i onsdagens aksjon, inntil videre. Det er heller ikke satt i gang en sultestreik, som tidligere i påskeuka.

- Demonstrasjonen foregår stille og rolig, så der må de stå så lenge de har lyst, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Demonstrant Arunthan Perinpasivam sier til dt.no at de fortsetter fordi det ikke er kommet noen reaksjon fra den norske regjeringen på de tidligere demonstrasjonene.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim hadde imidlertid et telefonmøte med EU, USA og Japan om krigen på Sri Lanka torsdag, ifølge NTB.

I en felles uttalelse ber han og andre diplomater om en slutt på de «meningsløse» kampene.

Sri Lankas president Mahinda Rajapakse har tidligere sagt at de militære er nær ved å utradere den tamilske geriljaorganisasjonen Tamiltigrene etter flere tiår med krig. Han har avvist internasjonale appeller om en våpenhvile.