Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge støtter Israel-kritikk

Norge støtter FNs kritikk av Israel, sier statssekretær Raymond Johansen i UD. FNs sikkerhetsråd fordømmer Israels bruk av vold mot palestinerne i en resolusjon. USA avsto fra å stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsrådet vedtok i natt en resolusjon der det fordømmer Israels «overdrevne bruk av vold» mot palestinerne i Midtøsten.

Rådet får i dag støtte av Norge: Vi fordømmer volden mot palestinerne etter urolighetene den siste tiden, melder statssekretær Raymond Johansen til NRK.

Resolusjonen ble vedtatt etter maratonforhandlinger i to dager. USA avsto fra å stemme, mens de 14 andre medlemmene av Sikkerhetsrådet stemte for fordømmelsen.

I resolusjonsteksten legger Sikkerhetsrådet indirekte skylden på opposisjonslederen Ariel Sharon for å ha provosert fram urolighetene og sammenstøtene den siste uka. Over 80 mennesker har mistet livet, de fleste palestinere.

Uroen startet med den israelske høyre-politikeren Ariel Sharons provoserende besøk ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalems gamleby forrige torsdag, et besøk som i palestinernes øyne var en «skjending» av Haram al-Sharif, islams tredje helligste sted, som jødene kaller Tempelhøyden.

(Dagbladet.no-NTB-Reuters)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!