Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge støtter skjerpede Syria-sanksjoner

Norge støtter EUs skjerpede sanksjoner mot Bashar al-Assads syriske regime.

- VIKTIG Å STØTTE: - Det er viktig at verdenssamfunnet står mest mulig samlet i denne situasjonen, sier utenriksminister Espen Barth Eide. Foto: Scanpix
- VIKTIG Å STØTTE: - Det er viktig at verdenssamfunnet står mest mulig samlet i denne situasjonen, sier utenriksminister Espen Barth Eide. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Situasjonen i Syria er svært kritisk. De nye sanksjonene er en ytterligere opptrapping av presset for at syriske myndigheter skal endre kurs. Det er viktig at verdenssamfunnet står mest mulig samlet i denne situasjonen, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

EUs besluttet mandag å utvide gjeldende vedtak om frys av midler og reiserestriksjoner til å omfatte nye personer og organisatoriske enheter på syrisk side. I tillegg skjerper EU regler knyttet til import, transport og finansiering av våpen til Syria. EU stopper også alle flyginger i regi av Syrian Arab Airlines til flyplasser i EU-området.

Det er 19. gang EU innfører nye eller skjerpede sanksjoner mot myndighetene i Damaskus siden de første demonstrasjonene i Syria tok til i mars 2011. Til sammen er 181 enkeltpersoner og 54 organisatoriske enheter nå rammet av mottiltakene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media