Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge støtter sykehus i IS-kontrollerte områder

Opererer IS-soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamistgruppen Den islamske staten (IS) sender sine skadde soldater til et syrisk sykehus som Norge er med på å finansiere.

FN har ifølge NRK dokumentert hvordan IS sender sårede krigere til behandling ved sykehuset i Tell Abiad.

Den norske organisasjonen Norwac sier sykehuset ikke kontrolleres av IS. Kilder NRK har snakket med, mener imidlertid at dette er tilfellet.

- IS har stor kontroll på sykehuset. De kommer og går som de vil. IS får behandling og førstehjelp. Da Norwac startet, var det for sivile. Nå er det IS som er på sykehuset, men sivile får også hjelp, sier en kurdisk sykepleier.

- Vi er i nær dialog med UD, og vi har kommet fram til at så lenge vi har ganske god kontroll med pengestrømmene, og sykehuset ikke har endret politikk for hvem de behandler, må det være riktig å fortsette å støtte dem, sier lege Erik Foss i Norwac.

Norge har gjennom Utenriksdepartementet bidratt med seks millioner kroner til sykehuset siden 2013. Pengene har blant annet bidratt til en ny operasjonssal, et sykehusapotek og teknisk utstyr.

- Jeg var på dette sykehuset for to år siden, og da hadde de ingenting. Alt teknisk utstyr var gått i stykker, ingen fikk lønn, sier Fosse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling