Norge strammer inn mot Russland

Regjeringen skjerper de restriktive tiltakene mot Russland, slik at regelverket er på linje med tiltakene som EU innførte i september.

BEKYMRET: Utenriksminister Børge Brende mener Russlands opptreden i Ukraina gir fortsatt grunn til dyp bekymring. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
BEKYMRET: Utenriksminister Børge Brende mener Russlands opptreden i Ukraina gir fortsatt grunn til dyp bekymring. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Endringsforskriften ble fastsatt i statsråd fredag og trer i kraft straks, heter det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Det norske regelverket er dermed på linje med tiltakene som EU innførte 12. september.

- Russlands opptreden i Ukraina gir fortsatt grunn til dyp bekymring. En skjør våpenhvile er inngått, men Russland har ikke etterkommet de krav det internasjonale samfunn har stilt, blant annet om umiddelbar og fullstendig uttrekking av alt militært materiell og personell fra ukrainsk territorium, sier utenriksminister Børge Brende.

Han sier at Russland ikke har vist vilje til å endre sin folkerettsstridige handlemåte i Ukraina til tross for et stort internasjonalt press.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer