Norge taper turistene

Mens turisme øker sterkt på verdensbasis, er det stagnasjon i Norge. - Vi må tilby turistene mer kultur, mener Børre Berglund i Norges Turistråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette vil turistene se i Norge

Folk i hele verden benytter i stadig økende grad feriene til å besøke andre land. Den internasjonale turistveksten i fjor var på 4,7 prosent. I Norge derimot sank tilstrømmingen med én prosent. I sommermånedene kom 3 265 000 hit for å ta landet i nærmere øyensyn, i år ligger det an til én prosents økning. Viseadministrerende direktør i Norges Turistråd, Børre Berglund, er ikke fornøyd.

Mer enn natur

- Hvis stagnasjonen fortsetter er det et skummelt tegn. Vi taper fordi vi ikke har satset på nærmarkedene. Her har de andre skandinaviske landene vært flinkere til å tenke langsiktig. Vi kan ikke bare satse på natur, sier Berglund.

Med nærmarkeder mener Berglund den lokale kulturen som finnes langs landeveiene.

- Her ligger det mange perler som ikker er nok foredlet. For eksempel bør de mange festivalene markedsføres bedre i utlandet. Et annet problem er at de lokale guidene ikke kan nok språk. Produktene må tilrettelegges bedre.

Tyskere og øst-europeere

Som alle bobilene skulle tyde på, er det fremdeles flest tyskere som finner veien til Norge. I hele fjor la de igjen 4 664 000 gjestedøgn her. Deretter kommer henholdsvis svensker (1 722 000 døgn), dansker, nederlendere, briter og amerikanere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer