Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge tar imot 15 flyktninger fra skipet «Lifeline»

Etter anmodning fra Malta har regjeringen besluttet å tilby opphold til 15 flyktninger fra migrantskipet «Lifeline».

MIDDELHAVET: «Lifeline» ble nektet å legge til kai i Europa etter at skipet plukket opp migranter og flyktninger i Middelhavet torsdag i forrige uke. Foto: Hermine Poschman / Mission Lifeline via AP / NTB scanpix
MIDDELHAVET: «Lifeline» ble nektet å legge til kai i Europa etter at skipet plukket opp migranter og flyktninger i Middelhavet torsdag i forrige uke. Foto: Hermine Poschman / Mission Lifeline via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I lys av den vanskelige humanitære situasjonen og i solidaritet med europeiske partnere vil Norge bistå Malta. Migrasjonsutfordringen krever tiltak på europeisk nivå, og nå bidrar vi til en felles europeisk løsning på en akutt utfordring, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), i en pressemelding.

De 15 personene vil regnes inn i den årlige kvoten for overføringsflyktninger som er fastsatt i statsbudsjettet. Norge er et av flere europeiske land som har sagt ja til å ta imot noen av de over 200 personene om bord på skipet.

«Lifeline» ble nektet å legge til kai i Europa etter at skipet plukket opp migranter og flyktninger i Middelhavet torsdag i forrige uke.

Situasjonen med fartøyet har derfor funnet en løsning ved Maltas tilbud om å ta skipet til havn som en humanitær gest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media