MIDDELHAVET: «Lifeline» ble nektet å legge til kai i Europa etter at skipet plukket opp migranter og flyktninger i Middelhavet torsdag i forrige uke. Foto: Hermine Poschman / Mission Lifeline via AP / NTB scanpix
MIDDELHAVET: «Lifeline» ble nektet å legge til kai i Europa etter at skipet plukket opp migranter og flyktninger i Middelhavet torsdag i forrige uke. Foto: Hermine Poschman / Mission Lifeline via AP / NTB scanpixVis mer

Norge tar imot 15 flyktninger fra skipet «Lifeline»

Etter anmodning fra Malta har regjeringen besluttet å tilby opphold til 15 flyktninger fra migrantskipet «Lifeline».

- I lys av den vanskelige humanitære situasjonen og i solidaritet med europeiske partnere vil Norge bistå Malta. Migrasjonsutfordringen krever tiltak på europeisk nivå, og nå bidrar vi til en felles europeisk løsning på en akutt utfordring, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), i en pressemelding.

De 15 personene vil regnes inn i den årlige kvoten for overføringsflyktninger som er fastsatt i statsbudsjettet. Norge er et av flere europeiske land som har sagt ja til å ta imot noen av de over 200 personene om bord på skipet.

«Lifeline» ble nektet å legge til kai i Europa etter at skipet plukket opp migranter og flyktninger i Middelhavet torsdag i forrige uke.

Situasjonen med fartøyet har derfor funnet en løsning ved Maltas tilbud om å ta skipet til havn som en humanitær gest.