Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge tar imot 30 nye flyktninger fra Libya

Befinner seg nå på Malta.

I BÅT: Italia og Malta er blitt en midlertidig havn for svært mange flyktninger fra Libya. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi/Scanpix
I BÅT: Italia og Malta er blitt en midlertidig havn for svært mange flyktninger fra Libya. Foto: REUTERS/Darrin Zammit Lupi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringen har i dag besluttet å ta imot inntil 30 personer som befinner seg på Malta. Dette fordi Malta er i en svært sårbar situasjon nå, sier statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet til NTB.

- I tillegg har så å si alle som kommer til Malta et behov for internasjonal beskyttelse, i motsetning til Italia, der situasjonen er i andre enden av skalaen, sier Lønseth videre.

Han peker på at Malta er en svært liten stat som har et stort behov for hjelp med flyktningsituasjonen.

- Dersom ikke Malta hjelpes med å ta hånd om reelle flyktninger, vil det betydelig undergrave hele Europas evne til å ta seg av personer som har behov for beskyttelse, sier Lønseth.

Norge har allerede sagt seg villig til å ta imot 60 personer som har flyktet fra Libya til nabolandene, og som fortsatt befinner seg i regionen.

De til sammen opptil 90 flyktningene skal plukkes ut i samråd med FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og lokale myndigheter.

(NTB)

TAR I MOT FLERE: Det bekrefter statssekretær Pål K. Lønseth. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
TAR I MOT FLERE: Det bekrefter statssekretær Pål K. Lønseth. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media