Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge tar imot 90 flyktninger

Norge starter å fly kosovoalbanske flyktninger ut av Makedonia. Et fly fra Forsvaret skal tirsdag ta 90 flyktninger med til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er det første landet i Vest-Europa som tar imot kosovoalbanske flyktninger, sier utenriksminister Knut Vollebæk. Han håper også andre land starter mottak så raskt som mulig.

Regjeringen har sagt seg villig til å ta imot 6.000 flyktninger fra Kosovo.

Det er ennå ikke avgjort hvor i Norge flyktningene skal fraktes og hvordan de skal tas hånd om. Utlendingsdirektoratet (UDI) er nå koblet inn i saken.

FNs høykommisær for flyktninger har rettet flere forespørsler til Norge om å ta imot flyktninger fra det krigsherjede Kosovo. Det er statsminister Kjell Magne Bondevik i samråd med utenriksminister Knut Vollebæk og justisminister Odd Einar Dørum som har tatt avgjørelsen om å ta imot de kosovoalbanske flyktning ene, opplyser fungerende pressetalsmann Victor Rønneberg i Utenriksdepartementet til NTB.

(NTB)