Norge tilbyr Hellas hjelp til brannslukking

Norge har tilbudt å sende et helikopter til brannherjede Peloponnes i Hellas. Også Tyskland og Frankrike tilbyr hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Frankrike sender to fly i dag. Norge har tilbudt å sende et helikopter, og Tyskland har tilbudt å sende tre helikoptre, het det i en uttalelse fra EU-kommisjonen lørdag.

Det norske helikopteret kan være på plass og delta i slukningsarbeidet i løpet av søndag eller mandag morgen, opplyser UDs fungerende pressetalsmann, Bjørn Svenungsen til NTB. Hellas har foreløpig ikke takket ja til tilbudet.

Greske myndigheter har imidlertid bedt de europeiske landene om hjelp for å få kontroll over de voldsomme brannene, som til nå har krevd 41 menneskeliv på Peloponnes-halvøya.

- Jeg er trist over det tragiske tapet av menneskeliv disse skogbrannene har brakt med seg, og jeg håper de europeiske landene vil leve opp til forventningene og skaffe den hjelpen Hellas trenger, sa Kommisjonens leder, José Manuel Barroso, lørdag.

Lørdag ettermiddag var det altså bare tre land som hadde respondert på forespørselen. Hjelpen tilbys gjennom det såkalte MIC-rammeverket som er et system satt opp for at de europeiske landene skal kunne etterlyse og bistå hverandre med hjelp i tilfeller som skogbrannene i Hellas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer