Afghanistan nærmere fred?

Norge tilbyr meklerrolle i Afghanistan

Norge og Tyskland har tilbudt å være tilretteleggere for en interafghansk dialog, opplyste Jens Stoltenberg i formiddag.

NORGE VERTSKAP: Norge og Tyskland har tilbudt å være tilretteleggere og verskap for en "interafghansk dialog" opplyste NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i formiddag. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen skal senere i dag møte USAs forsvarsminister Mark Esper. Foto: Francois Lenoir/Reuters
NORGE VERTSKAP: Norge og Tyskland har tilbudt å være tilretteleggere og verskap for en "interafghansk dialog" opplyste NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i formiddag. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen skal senere i dag møte USAs forsvarsminister Mark Esper. Foto: Francois Lenoir/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen i Afghanistan er et tema på dette forsvarsministermøtet som de fleste andre NATO-møter. USA er engasjert i fredssamtaler med Taliban for å få til en fredsløsning for det krigsherjede landet.

På en kort pressekonferanse i formiddag sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at NATO ønsker ethvert initiativ som kan bidra til redusert vold i Afghanistan velkommen.

Norge vertskap

Stoltenberg opplyste at Norge og Tyskland har tilbudt seg å legge til rette for en interafghansk dialog.

I ettermiddag møtte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen USAs forsvarsminister Mark Esper. Også Tyskland, Tyrkia, Italia, Storbritannia, Romania, Australia, Georgia og Polen deltar. Temaet var utviklingen i Afghanistan.

Norge var invitert fordi Norge sammen med Tyskland har tilbudt seg å ta en rolle i mulige fredsforhandlinger mellom parter i Afghanistan. De andre landene er de som har de største kapasitetene i Afghanistan.

Situasjonen på bakken avgjør

Etter møtet er forsvarsminister Frank Bakke-Jensen opptatt av å dempe forventningene om snarlige resultater i Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer