Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge tømmes for spilleautomater?

1000 kan miste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og Eftas overvåkingsorgan ESA krangler om hvorvidt Norsk Tipping skal få monopol på gevinstautomater etter nyttår.

ESA mener monopolet strider med EU-retten, mens kulturministeren mener det er nødvendig for å beskytte de spillavhengige.

Forbud til neste høst

Nå kan resultatet bli at Norge tømmes for spilleautomater til neste år, skriver Dagens Næringsliv. Svarstad Haugland åpner nemlig for at Norsk Tippings monopol utsettes til Efta-domstolen har sagt sitt. Men alle de 17 000 automatene som i dag finnes skal bort uansett.

Resultatet blir da et forbud mot spilleautomater frem til en domsavgjørelse neste høst.

Norsk Tipping er for lengst i gang med å sette ut sine automater, men sier til Dagens Næringsliv at de pent føyer seg etter den beslutning kulturdepartementet tar.

Mister jobben

Norsk Lotteridrift er den største aktøren i spillmarkedet i dag. Selskapet sier til Dagens Næringsliv at de nå biter i gresset og at 230 ansatte får overlevert oppsigelser i løpet av måneden.

Røde Kors og Redningsselskapet er allerede i gang med å legge ned sine automat-avdelinger. 1000 mennesker totalt får sparken hvis sektoren legges ned.

I tillegg kommer tapte inntekter for Norsk Tipping som må kompensere humanitære organisasjoner som i dag er økonomisk avhenging av spilleautomater. Dette betyr mindre overføringer til idrett og kultur.

<B>KRANGLER MED ESA: </B>Valgerd Svarstad Haugland vil at Norsk Tipping skal ha monopol på spilleautomater.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media