- Norge trenger Maria

Hun må få hjelp til å søke om arbeidstillatelse, sier Unge Høyre-leder Henrik Asheim

VIL GI JOBB: Leder i Unge Høyre, Henrik Asheim. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL GI JOBB: Leder i Unge Høyre, Henrik Asheim. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er definitivt bruk for Maria i Norge. Det er pinlig at myndighetene jobber på spreng for å få henne ut, istedet for å bruke ressurser på å løse saken, sier Unge Høyre-lederen.

- Det er på det rene at Maria ikke kan få asyl. Men dersom hun hadde søkt som arbeidsinnvandrer fra Russland, ville hun sannsynligvis fått arbeidstillatelse ettersom hun er høyt utdannet, snakker flytende norsk og har flere jobbtilbud i Norge.
 
Må få hjelp Derfor bør norske myndigheter strekke seg for å hjelpe henne tilbake som arbeidsinnvandrer ved at norske diplomater møter henne på flyplassen i Russland og setter i gang en arbeidstillatelse øyeblikkelig, sier leder i Unge Høyre Henrik Asheim til Dagbladet.no.

Han sier Høyre mener politisk ledelse bør gripe inn i utkastelsessaker som virker åpenbart urimelige.

- Høyre har alltid gått mot at politikerne skal gi fra seg instruksjonsrett i enkeltsaker, sier Asheim.

Senke kravene Unge Høyre mener også det er alt for vanskelig å komme med på spesialistkvoten for arbeidsinnvanding, og vil senke kravene som også Danmark har gjort.

- Det at Norge aldri har klart å fylle kvoten på 5000 i året, viser at kravene er alt for høye. Når det er gjort bør også kvoten økes, sier Asheim.