Norge trenger ny arbeidskraft

Fram til 2014 tror forskere at Norge vil få godt over 200 000 nye arbeidsplasser. Mange av jobbene vil bli tatt av utenlandsk arbeidskraft som vil strømme til landet.

TRENGER FLERE: Norge trenger mange nye hender i løpet av tre år, mener SSB. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
TRENGER FLERE: Norge trenger mange nye hender i løpet av tre år, mener SSB. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er scenarioet til Statistisk sentralbyrå (SSB), som anslår at sysselsettingen vil øke med 220.000 personer, skriver Aftenposten.

- Det er bred vekst i etterspørselen i norsk økonomi. Både det private forbruket og investeringene vil vokse sterkt, sier SSB-direktør Hans Henrik Scheel.

SSB tror veksten først og fremst vil skje i privat sektor som i oljeindustrien, næringsbygg, boliger og i vannkraftindustrien. Selv om flere av de nye jobbene vil tilfalle de som allerede bor i Norge og som melder seg på arbeidsmarkedet, vil norske bedrifter dekke de fleste av jobbene med økt arbeidsinnvandring.

Til tross for dette tror forskerne at ledigheten bare vil synke svakt. De fleste av innvandrerne som kommer til Norge, er i arbeidsdyktig alder slik at de ledige jobbene vil bli fylt opp, mener Scheele.

- Ledigheten er allerede ganske lav, og det er krevende å presse den enda lavere, sier han.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer