Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge unngår igjen askesky fra Island

Avinor opplyser at flytrafikken går som normalt i Norge.

SKYEN TRUER IKKE: Norge slipper igjen å blir rammet av askeskyen. Flytrafikken vil gå normalt, melder Avinor.
SKYEN TRUER IKKE: Norge slipper igjen å blir rammet av askeskyen. Flytrafikken vil gå normalt, melder Avinor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Norsk luftområde unngår igjen askeskyen fra Island, og Avinor opplyser at flytrafikken til og fra norske flyplasser går som normalt.

Det siste døgnet er det særlig det vestre og i noen grad det nordlige Storbritannia som har blitt berørt av askeskyene fra Island, der vulkanen Eyjafjallajökull fortsatt er meget aktiv.

Særlig irsk luftrom har vært rammet, men luftfartsmyndighetene der regner med at flytrafikken der vil gå som normalt fra tirsdag ettermiddag. Årsaken er skifte av vindretning.

Det er liten fare for at Norge blir berørt av asken de nærmeste dagene.
For oss er vindretningen for askeskyene gunstige. Høytrykket vest av Irland blir liggende i flere dager, noe som gjør at vinden kommer til å blåse i sørvestlig retning, fra Island mot Irland og Storbritannia, opplyser Storm værsenter.

Frem mot helgen flytter høytrykket seg mot Island. Det gjør at vinden blåser asken enda lenger mot vest, samtidig som den stilner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!