- Norge var et land hvor kriminelle kunne gjøre hva de ville

Eva (25) ble lurt til Norge og tvunget til å selge sex i Oslo. Nå forteller hun sin historie.

BEHANDLET SOM SLAVE: For den litauiske kvinnen var Oslo aldri et trygt sted. Fra 25. juli 2009 og fram til hun rømte 18. september samme år var Oslo stedet hvor hun ble banket opp, voldtatt, truet og tvunget til å selge sex. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
BEHANDLET SOM SLAVE: For den litauiske kvinnen var Oslo aldri et trygt sted. Fra 25. juli 2009 og fram til hun rømte 18. september samme år var Oslo stedet hvor hun ble banket opp, voldtatt, truet og tvunget til å selge sex. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITAUEN (Dagbladet):- For meg framsto Norge som et land hvor kriminelle kunne gjøre hva de ville, forteller Eva (25). For den litauiske kvinnen var Oslo aldri et trygt sted.

Fra 25. juli 2009 og fram til hun rømte 18. september samme år var Oslo stedet hvor hun ble banket opp, voldtatt, truet og tvunget til å selge sex.

For de norske kundene kostet det fem hundre kroner i bilen og tusen kroner hvis de ville ha med henne hjem. For Eva kostet det smerte, ydmykelse og en konstant redsel.

- Jeg trodde ingen ville hjelpe meg. På gata så jeg politimenn, sosialarbeidere og vanlige innbyggere. Men jeg turte ikke å spørre noen av dem om hjelp, forteller Eva i dag.

Fikk rekorderstatning Dagbladet møter Eva og hennes datter på nærmere to år på et hemmelig sted i Litauen. Hun er fortsatt redd for dem som voldtok, bortførte og truet henne, og vil derfor være anonym. Dagbladet har valgt å kalle henne «Eva».

I 2011 ble det satt punktum for en av norgeshistoriens verste traffickingsaker. To litauere ble dømt i straffesaken. Den ene litaueren ble dømt til fengsel i fem år for å ha tvunget Eva til å prostituere seg på gata i Oslo. Den litauiske entreprenøren ble også dømt for å ha voldtatt henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer