Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
HOPP I HAVET: I dag onsdag og i morgen har du sjansen i de fleste landsdeler til å kjøle deg ned med et bad. Gjør det før det er for seint på noen dager. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HOPP I HAVET: I dag onsdag og i morgen har du sjansen i de fleste landsdeler til å kjøle deg ned med et bad. Gjør det før det er for seint på noen dager. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Norge varmere enn Syden! Men så kommer uværet

23 stasjoner viste over 24 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som regel er det bedre å være langt sør på kontinentet enn i Norge, hvis man er av typen som er glad i sol og varme.

I dag er imidlertid flere småsteder i Midt-Norge samt byer som Bergen og Stavanger varmere enn populære feriebyer som Roma og Barcelona.

Og gleden vil fortsette i noen dager til. I morgen er det til og med ventet over 20 grader flere stedet i Nordland og Troms, mens varmen også fortsetter i Trøndelag, som kan få temperaturer på over 25 grader.

Varmere enn Syden!

Adressa melder at Lade i Trondheim var varmest i landet i dag klokka 13, med sine 24,3 grader. Hele 23 målestasjoner i området viste temperaturer over 24 grader. Blant annet viste måleren i Orkdal - Thamshavn 24,1 grader, mens måleren i Mære viste 24 blank.

Til sammenlikning er temperaturen i sydenbyer som Barcelona og Roma henholdsvis 21 og 20 grader.

I Roma er det også meldt regn midt på dagen onsdag.

Dagen i morgen blir også fin for de fleste her til lands, men det som skjer på Vestlandet er en vond smakebit på hva resten av landet vil oppleve.

Lavtrykk med full styrke

For da kommer lavtrykket mot Vestlandet. Nedbørsfronten ligger nå i havet utenfor Vestlandet og vil treffe med full styrke i morgen tidlig.

YNDET REISEMÅL: Barcelona med kirken Sagrada Familia. Foto: NTB Scanpix
YNDET REISEMÅL: Barcelona med kirken Sagrada Familia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ROMA: Kaldere enn Trøndelag i dag.
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
ROMA: Kaldere enn Trøndelag i dag. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer

- Fronten vil føre med seg en del nedbør på Vestlandet, før den vil dra videre nordover og føre til nedbør på Østlandet og lenger nord. Det vil også føre til nedbør på nordvest-landet og i deler av Trøndelag, sier statsmeteorolog Hanne Beate Skattør til Dagbladet.

Det kan komme så mye som 70 millimeter regn enkelte steder i Rogaland, Sunnhordland og indre strøk i morgen, torsdag.

Tordenfare

Ikke bare fører lavtrykket med seg regn. Det er også meldt tordenvær på Østlandet.

- Det er svært ustabil luft og fare for torden i store deler av Sør-Norge. Den vil trolig komme seint torsdag og fredag på Østlandet, sier Skattør

Nedbøren og tordenbygene betyr også vesentlig kjøligere vær. Temperaturene vil synke fra 20-tallet og nedover i alle landsdeler de neste dagene.

VARMT: Deilig å være norsk i Trøndelag i dag. Foto: Yr.no
VARMT: Deilig å være norsk i Trøndelag i dag. Foto: Yr.no Vis mer

Flomfare

På Østlandet er det imidlertid varsel om flomfare på det nest høyeste nivået - oransje på grunn av de høye temperaturer og de store nedbørsmengdene. Varselet gjelder for både Buskerud, Oppland og Hedmark.

NVE varslet at flom kan føre til stengte veier og bruer, omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder.

Også Nord-Norge vil oppleve kraftige nedbørsmengder på lørdag. Men etter regn- og tordenbygene, ser det bare ut til å gå oppover igjen.

Nytt finvær

Allerede i helga blir det fint vær igjen i nesten hele landet.

- Fra starten av neste uke blir det høytrykksaktivitet, mye varmt vær og sol. Temperaturene kan nå 25 grader flere steder i landet. Dette gjelder også Bergen der værrekorden for mai fra 2013 på 27,6 grader kan bli slått, sier statsmeteorolog Ottar Fagerlid til NTB.

Det varme været i begynnelsen av uka vil også prege Midt-Norge, og i Trondheim kan temperaturen nå mellom 20 og 25 grader.

- Det er stigende trend. Gjennom og forbi helga ventes det samme vær som i dag, onsdag, sier Skattør.

Det vil i hvert fall vare en stund. Om finværet varer helt til 17. mai neste torsdag, er langt fra sikkert.

Særlig i de sørlige delene av Norge kan det bli noen regnbyger på 17. mai, selv om langtidsvarselet fortsatt viser opphold og sol. I Nord-Norge ventes det også bra vær på nasjonaldagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media