Norge: verdens beste kvinneland

Norge er verdens beste land å bo i for kvinner, ifølge en ny FN-rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når det gjelder politisk deltakelse, økonomisk selvstendighet, helse og velferdsordninger for kvinner er det i sum ingen som slår Norge.

Det er FNs Human Development Report som slår dette fast. Den årlige gigantiske FN-rapporten har de siste åra kåret Norge til det beste landet å bo i for alle.

Men også når man bare tar utgangspunkt i mål og kriterier for likestilling i familie og samfunn og kvinners stilling, helse og velferd, får Norge toppscore. Island lå noen år foran, men nå er Norge øverst på lista.

De tre kvinnene Dagbladet møter på bar i Oslo sentrum - Solfrid Lillemo (35), Linda Auberg (29) og Guro A. Roald (25) - nikker bekreftende.

- Jo, det tror jeg stemmer bra, og det er vi stolte av, sier Solfrid.

- Norge er et veldig bra land for kvinner, det er ikke mange land som er bedre, sier Linda.

Guro, som har bodd i Australia, er enig.

Kan velge

- Når man har bodd i andre land, ser man lettere hvor bra Norge er. Man betaler mye i skatt, men velferdsordningene i Norge er gode. Vi er heldige som bor i et land der alle får utdanning. Det er ingen selvfølge i alle land, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer