Norge verdens beste land for mødre

- Dette viser at Norges politikk for likestilling, barn og familie virker i praksis, sier Tove R. Wang.

BEST FOR MØDRE: Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna i samtale med statsminister Jens Stoltenberg i forbindelse med overleveringen av rapporten som konkluderer med at  Norge er er verdens beste land for mødre. Det er tredje året på rad at Norge topper denne lista. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEST FOR MØDRE: Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna i samtale med statsminister Jens Stoltenberg i forbindelse med overleveringen av rapporten som konkluderer med at Norge er er verdens beste land for mødre. Det er tredje året på rad at Norge topper denne lista. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For tredje år på rad er Norge kåret til det beste landet å være mor i, går det fram av en rapport fra Redd Barna.

Den internasjonale tilstandsrapporten for mødre og barn utgis for 13. gang og omfatter situasjonen i 165 land. Mens Norge rangeres som det beste landet å være mor i, ligger afrikanske Niger nederst på lista.

- Dette viser at Norges politikk for likestilling, barn og familie virker i praksis. Men å være best forplikter. Nå må Norge gå foran i arbeidet for å for brutt fattigdomssirkelen i de landene som kommer dårligst ut, sier generalsekretær Tove R. Wang.

Forskjellene mellom Norge og Niger er meget store. En nyfødt norsk jente kan forvente 18 års utdannelse og en levetid på over 83 år, mens ei jente som fødes i Niger kan forvente fire års utdanning og en levetid på bare 56 år.

I tillegg til levealder og utdannelse, blir landene rangert etter faktorer som andel fødsler med helsepersonell til stede, andel kvinner som bruker prevensjon, reglene for svangerskapspermisjon og andel barn som dør før fylte fem år. I Niger dør ett av sju barn før fylte fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer