Norge verre enn Sverige

Norge har forbigått Sverige i smittetrykk, viser tall fra ECDC. Norske helsemyndigheter håper på mer reising mellom landene.

LIKT SMITTENIVÅ: Stoltenberg mener Norge og Sverige vil ha godt av å være på et lavt smittenivå sammen. Reporter. Frode Andresen. Video: Christian Wehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.88% Første dose: 79.15%

Søndag opplyser Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) at Norge har forbigått Sverige i smittetrykk. Norge har registrert 24,8 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager, mens Sverige har registrert 24,0.

Norge har de siste ukene opplevd en skarp økning i smittetrykk, som hovedsakelig skyldes omfattende lokale utbrudd i Bergen, Sarpsborg og Fredrikstad, som knyttes til studentmiljøer og et religiøst miljø. For bare et par uker siden var smittetrykket i Norge omkring 13 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Reising

Direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser til Dagbladet at dette kan åpne for mer reising mellom Sverige og Norge.

- Jeg tenker at Sverige og Norge vil ha godt av å være på et lavt smittenivå sammen, slik at man også kan krysse grensene som før. Det ser ganske lovende ut, men vi må stanse vår økning i smittetrykk. Jeg tror at Sverige kommer til å fortsette sin nedgang, men det er alltid en fare for økning så lenge bare en liten andel av befolkningen er immune, sier Stoltenberg til Dagbladet.

- Kan dette åpne for mer reiser mellom Norge og Sverige?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer