Norge vil øke innsatsen mot atomterror

Norge vil øke innsatsen for å hindre at terroristgrupper får tilgang til kjernefysiske våpen og materiale.

HILSER: Her hilser Sør-Koreas president  Lee Myung-bak på statsminister Jens Stoltenberg under «Nuclear Security Summit». Foto: REUTERS/Yuriko Nakao/Scanpix
HILSER: Her hilser Sør-Koreas president Lee Myung-bak på statsminister Jens Stoltenberg under «Nuclear Security Summit». Foto: REUTERS/Yuriko Nakao/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kjernefysisk terrorisme er en av de største truslene i vår tid. Terrorister kjenner ingen grenser og kan gjøre ubotelige skader bare med små mengder kjernefysisk materiale, sa statsminister Jens Stoltenberg under et toppmøte om atomsikkerhet i Seoul i Sør-Korea tirsdag.

- Verden må gå sammen for å møte denne utfordringen. Vi må hindre at slikt materiale havner på feil hender, understreket han.

Norge vil ratifisere konvensjonen om kjernefysisk terrorisme og bidra til økt internasjonalt samarbeid mellom politi og rettsvesen for å forhindre, etterforske og straffeforfølge besittelse og bruk av kjernefysisk materiale.

Regjeringen vi i løpet av året foreslå endringer i straffeloven som sikrer at Norge oppfyller alle krav i konvensjonen.

Stoltenberg trakk i sitt innlegg fram Norges vellykkede samarbeid med Russland om kjernefysisk trygghet og sikkerhet gjennom 20 år.

- Vi har fjernet og sikret radioaktivt avfall og kjernefysisk materiale i Nordvest-Russland i stort omfang. Det har gitt større sikkerhet og økt trygghet for mennesker i begge land, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer