Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norge villig til å ta imot palestinske fanger

Som er utvist fra Israel.

NORGE FÅR VIKTIG ROLLE? Norge er villig til å ta imot palestinske fanger som kan bli utvist fra Israel i forbindelse med en fangeutveksling, hevder kilder på Gazastripen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ SAID KHATIB
NORGE FÅR VIKTIG ROLLE? Norge er villig til å ta imot palestinske fanger som kan bli utvist fra Israel i forbindelse med en fangeutveksling, hevder kilder på Gazastripen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ SAID KHATIB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norge er villig til å ta imot palestinske fanger som kan bli utvist fra Israel i forbindelse med en fangeutveksling, hevder kilder på Gazastripen.

Det er det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua som skriver at Norge kan få en viktig rolle i forbindelse med en mulig løslatelse av Gilad Shalit, den israelske soldaten som ble tatt til fange av Hamas i 2006.

En norsk tjenestemann skal ha besøkt Gazastripen i forrige uke og møtt ledere for den fundamentalistiske Hamas-bevegelsen. Diskusjonene skal ha dreid seg om en mulig frigivelse av Shalit i bytte mot løslatelse av rundt 1 000 palestinere som i dag sitter fengslet i Israel.

- Fokuset i samtalene var antallet palestinske fanger som Israel kan utvise til enkelte europeiske land, deriblant Norge, sier en kilde til Xinhua.

Det statlige kinesiske nyhetsbyrået skriver at den norske tjenestemannen besøkte Gazastripen etter at forhandlere fra Tyskland sluttet seg til egyptiske meglere som lenge har forsøkt å få i stand en avtale om fangeutveksling mellom Hamas og Israel.

Hamas skal tidligere ha avvist forslag om at Israel kunne løslate palestinere for så å deportere dem til andre land. Men bevegelsen skal ha kommet på gli etter at Tyskland involverte seg i samtalene.

Den israelske avisa Haaretz skriver at Xinhua anses som en troverdig kilde i denne typen saker. For en måned siden var det kinesiske nyhetsbyrået først ute med nyheten om at en delegasjon fra Hamas hadde reist til Genève for å møte representanter for sveitsiske myndigheter.


(NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling