Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norge vurderer å fornye millionstøtte til syrisk politi

Norske myndigheter har allerede gitt over 2,5 millioner for å øke bevisstheten om blant annet menneskerettigheter.

VURDERER FORNYET MILLIONSTØTTE: 13. januar i år møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre Syrias president Bashar al-Assad (t.v) i Damascus.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
VURDERER FORNYET MILLIONSTØTTE: 13. januar i år møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre Syrias president Bashar al-Assad (t.v) i Damascus. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske myndigheter støttet i 2008 den syriske politistyrken med 730 000 kroner. I 2010 ble støtten fornyet med 1 840 000 kroner.

Prosjektet, som Norge har støttet sammen med sveitsiske myndigheter gjennom Geneva Institute for Human Rights (GIHR), har gått ut på å øke bevisstheten rundt menneskerettigheter og opplæring i likestilling, bekrefter pressevakt Mariam Naqvi i Utenriksdepartementet overfor Dagbladet.

Da Dagbladet først omtalte saken på Dagbladet.no i helga, uttalte Naqvi at syriske myndigheter selv har vært interessert i prosjektet, noe UD har opplevd som positivt.

Støtten gikk i første omgang til syrisk politi, men utviklet seg til å inkludere innenriksministeriet og sikkerhetstjenesten også.

- Enkelte har fått videre opplæring hos GIHR i Geneve. Prosjektet har også fått oppmerksomhet fra myndighetene, blant annet fra viseutenriksministeren sjøl, sier Naqvi i UD til Dagbladet.

Naqvi vil ikke si om de opplever pengene som vel brukt sett i sammenheng med at flere hundre mennesker er drept av sikkerhetsstyrker og politifolk i sivil under urolighetene i landet.

- Nettopp det vi ser nå beviser at det er behov for opplæring spesielt innenfor menneskerettigheter, mener Naqvi.

- Men det er viktig for oss å understreke at vi tar sterk avstand fra det vi ser utspille seg i Syria nå. Vi har fordømt volden mot demonstranter ved flere anledninger, fortsetter hun.

Norske myndigheter har ikke tatt stilling til om støtten vil fornyes på nytt i år, men Naqvi bekrefter at man vil vurdere støtten opp mot den aktuelle situasjonen i landet og prosjektets resultater.

- Det er ikke bestemt om støtten til den syriske politistyrken gjennom GIHR vil fornyes, sier Naqvi til Dagbladet.

FLERE HUNDRE DREPT: Utenriksdepartementet vil ikke si om de opplever pengene som vel brukt sett i sammenheng med at flere hundre mennesker er drept av sikkerhetsstyrker og politifolk i sivil under urolighetene i landet. Her kaster en mann en stein på en passerende stridsvogn ved Deraa i Syria. Foto: Reuters/Social Media Website/Scanpix
FLERE HUNDRE DREPT: Utenriksdepartementet vil ikke si om de opplever pengene som vel brukt sett i sammenheng med at flere hundre mennesker er drept av sikkerhetsstyrker og politifolk i sivil under urolighetene i landet. Her kaster en mann en stein på en passerende stridsvogn ved Deraa i Syria. Foto: Reuters/Social Media Website/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media