Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges 100 rikeste arvinger deler 300 milliarder kroner

Noen er født med en større gullskje i munnen enn andre. Kapital rangerer Norges 100 rikeste arvinger.

 Arver mest:  John Fredriksens døtre Cecilie og Kathrine er landets rikeste arvinger. SCANPIX / Nina Eirin Rangoy
Arver mest: John Fredriksens døtre Cecilie og Kathrine er landets rikeste arvinger. SCANPIX / Nina Eirin Rangoy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): I siste nummer av Kapital finner vi en oversikt over Norges 100 rikeste arvinger. Sammen skal de på et tidspunkt dele hele 300 milliarder kroner.

Norges rikeste I en årrekke har John Fredriksen kunnet kalle seg Norges rikeste mann. Med en formue på utrolige 90 milliarder kroner ser fremtiden meget lys ut for hans to 30 år gamle tvillingdøtre, Cecilie Astrup Fredriksen og Kathrine Astrup Fredriksen.

Videre på listen finner vi Johan Johannsons fire barn, Peder Oscar Johannson (20), Finn Hartvig Johannson (19), Karl Edvard Johannson (17) og Knut Sigurd Johannson (15). De ligger an til å dele en formue på 26 milliarder kroner.

Colonialmajor Odd Reitans barn, Ole Robert (42) og Kjell Magnus (38), tilhører arvingene som allerede er relativt godt kjent i pressen. Sammen skal de dele en formue på 25,25 milliarder kroner.

Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke (30) er også godt kjent i media gjennom sitt arbeid i USA. Røkke har også barna Elisabeth Monsen Røkke (27), Normann Røkke (8) og Per Fridtjof Røkke (5). Kapital estimerer Røkkes formue til 12,63 milliarder kroner.

Har et ansvar - Jeg opplever at jeg har et ansvar. Jeg har en oppgave, og jeg må bidra. Foreløpig er jeg bare 18 år, så jeg ikke helt sikker på hva jeg vil gjøre ennå, sier Katharina Andresen til Kapital.

Sammen med sin lillesøster Alexandra (17) er hun arving til Johan H. Andresens Ferd-konsern, med en anslått verdi på 22 milliarder kroner.


Faksimile Kapital 20/2013

Flere nyheter Rekordmange får hjelp av familien til boligkjøp
Syv ting du bør holde for deg selv
Du kan tape over én million kroner