Norges 50 mektigste

Menneskene på lista over Norges 50 mektigste mennesker er vurdert ut fra begivenhetene i år 2000. Blant de faktorene som har påvirket vurderingen, er de enkelte personers nettverk og kontaktflate, deres erfaring og maktbase innenfor ulike områder - i tillegg til deres personlige egenskaper. Både formell og uformell makt er vurdert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Embetsverk

Media

Organisasjoner

Jens Ulltveit-Moe (58) President, NHO Inntekt 1999: 1 769 500 Poeng i år: 4, i fjor: ikke på lista «Fersk NHO-president som allerede har rukket å markere seg i debatten.»

Næringsliv

Egil Myklebust (58) Generaldirektør, Norsk Hydro Inntekt 1999: 4 296 300 Poeng i år: 7, i fjor: 5 «Går stille i dørene, men har et stort nettvewrk og styrer et stort antall arbeidsplasser. Inkludert utpekingen av egen etterfølger.»

Åpen klasse

Kronprins Haakon (27) Tronfølger Inntekt 1999: 130 000 Poeng i år: 5, i fjor: 5 «Det siste års begivenheter har ikke gjort kronprinsen mindre synlig. Påvirker særlig den yngre generasjonen.»

Kåre Willoch (72) Pensjonist, rikssynser Inntekt 1999: 1 480 400 Poeng i år: 4, i fjor: ikke på lista «Har betydelig innflytelse over folks holdninger, selv om han ikke lenger innehar noen formell posisjon.»

Reiulf Steen (67) Tidl. Ap-leder, rikssynser Inntekt 1999: 970 400 Poeng i år: 4, i fjor: ikke på lista «Som Willoch, en samfunnsaktør som er i stand til å påvirke meningsdannelsen selv uten å være etablert i noe maktorgan.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer