Norges ambassade evakuert

20 ansatte ved den norske ambassaden i Jakarta har flyktet fra ambassaden over i ambassadørboligen. - Nordmenn må holde seg unna Indonesia, oppfordrer Utenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet oppfordrer nå norske statsborgere til å holde seg unna Indonesia, der tungt bevæpnet opprørspoliti de siste dagene har slått brutalt ned på de stadig mer omfattende demokrati-demonstrasjonene.

- Bortsett fra strengt nødvendige reiser oppfordrer vi nå til tilbakeholdenhet når det gjelder Indonesia, sier pressetalsmann Ingvard Havnen i UD.

- Vi har ennå ikke sett grunn til å oppfordre til evakuering, men følger helt klart situasjonen nøye - både her hjemme og ikke minst ved ambassaden i Jakarta, sier Havnen.

Nye demonstrasjoner

Det har også i dag vært store demonstrasjoner i Jakarta. Demonstrantene krever president Suhartos avgang, men diplomater tror ikke at Suharto er villig til å trekke seg.

Tusenvis av studenter strømmet ut fra universitetet i formiddag. De antente bygninger og kastet stein mot politiet som svarte med å skyte i lufta. Røde Kors meldte at fire ble brakt til sykehus i morgentimene.

11 drept

Minst 11 personer mistet livet i går da en bar ble satt i brann, mens en ungdom ble drept da sikkerhetsstyrkene skjøt gummikuler og tåregassgranater for å løse opp en demonstrasjon nær universitetet.

Ledende opposisjonelle, som Amien Rais og Megawati Sukarnoputri, oppfordrer studentene til å holde fram med kampen, samtidig som de krever politiske reformer.

Hovedkravet er at 76 år gamle Suharto må trekke seg som følge av den verste økonomiske krisen i landet på flere tiår. Krisen har ført til omfattende arbeidsledighet.

Finansmarkedet har reagert kraftig på uroen. Den fra før sterkt herjede rupiahen falt onsdag mer enn 15 prosent i forhold til dollar for første gang siden mars, mens aksjemarkedet falt mer enn 8 prosent før det gikk litt opp igjen. Børsen var åpen torsdag, men de ansatte fikk lov til å hjem hvis de ville. De fleste banker var stengt.

USA oppfordrer amerikanere til å reise fra Indonesia. Amerikanske tjenestemenn som ønsker det kan be om få få dra hjem. (NTB-Reuters-AFP)

I FLAMMER: Studentene i Indonesia krever Suhartos avgang. Ellers vil demonstrasjonene fortsette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer