Norges ambassade i Tyrkia fikk «mistenkelig pakke»: innholdet er ikke farlig

Fem land på én uke har mottatt gul pakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ankara (NTB-AFP): Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NTB at ambassaden mottok en mistenkelig forsendelse tidligere torsdag.

- Tyrkiske myndigheter ble varslet umiddelbart. Forsendelsen ble undersøkt og innholdet var ikke farlig, opplyser pressevakt Eskil Sivertsen i UD til NTB.

Den siste uken har de tyrkiske konsulatene til fem land involvert i den USA-ledede koalisjonen mot IS-opprørerne i Irak og Syria, også mottatt mistenkelig post.

Det tyrkiske beredskapsorganet AFAD sier i en uttalelse at både ambassaden og departementet meldte fra om forsendelsen torsdag morgen. Det er ikke kjent hva som var i pakkene, men tyrkiske medier hevdet det dreide seg om det samme gule pulveret ble sendt til konsulatene til USA, Canada, Tyskland, Frankrike og Belgia forrige uke. Det avviser UD.

- Pakken til Norges ambassade inneholdt ikke pulver. Jeg kan ikke gå inn på detaljene, men innholdet var udramatisk. Vi har ikke grunnlag for si at dette har sammenheng med forsendelsene med gult pulver som andre ambassader har mottatt, opplyser UD til NTB torsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer