Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges ambassadør: - Det går rykter om kupp

Det sier Norges ambassadør i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Norges ambassadør til Thailand går det rykter om at det militære vil utføre et kupp for å hindre at landets statsminister kommer tilbake.

– Det jeg kan bekrefte, er at statsminister Thaksin har vært på de nasjonale TV-kanalene fra New York, der han er i forbindelse med FNs hovedforsamling, og forklart at det er erklært unntakstilstand for Bangkok-området, sier ambassadør Merete Fjeld Brattested til NRK.

– Det som ellers rapporteres i pressen, og som jeg ikke kan bekrefte, er at det skal være stridsvogner rundt statsministerens kontor her i Bangkok, og at det militære skal forsøke å gjennomføre et kupp for å forhindre at statsministeren kommer tilbake til Bangkok etter sin utenlandsreise, sier hun.

Etter at det ble meldt om uroligheter i Thailand, sendte Utenriksdepartementet straks en forespørsel til den norske ambassaden i Bangkok.

– Vi venter på tilbakemelding før vi avgjør hva som skal gjøres videre, sier UDs pressevakt Bjørn Jahnsen til NTB.

Utenriksdepartementets kriseansvarlig er varslet, med ingen skritt tas før ambassaden har gitt sitt svar.

(NTB)