Norges ambassadør i Indonesia kalt hjem av UD

Norges ambassadør i Indonesia Stig Traavik ble hjemkalt og fratatt tittelen av Utenriksdepartementet i fjor. Bakgrunnen var påstander om kritikkverdige forhold.

HJEMKALT: Stig Traavik, Norges ambassadør til Indonesia ble hjemkalt etter påstander om kritikkverdige forhold. Her sammen med Susi Pudjiastuti, den indonesiske fiskeriministeren i 2016. Foto: AP Photo/APTN
HJEMKALT: Stig Traavik, Norges ambassadør til Indonesia ble hjemkalt etter påstander om kritikkverdige forhold. Her sammen med Susi Pudjiastuti, den indonesiske fiskeriministeren i 2016. Foto: AP Photo/APTN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Traavik samtykket i hjemkallelsen som trådte i kraft 6. desember i fjor, skriver VG i et større rigg i mandagsavisen.

– En slik hjemkalling er en streng reaksjon og i tråd med UDs syn på alvoret i saken, skriver Utenriksdepartementets kommunikasjonsdirektør Frode O. Andersen i en epost til avisen.

Traavik skal ha innledet et forhold til to indonesiske forretningskvinner samt en kulturarbeider, som også etter dette skal ha mottatt bistandsstøtte fra Norge til organisasjonen sin.

– Her er det røde flagg som gir grunn til å stille spørsmål om interessekonflikt, sier NHH-professor Tina Søreide til VG. Hun har korrupsjon som spesialkompetanse.

Kvinnen avviser at hun har hatt økonomisk vinning av forholdet til Traavik, noe den hjemkalte ambassadøren også framholder selv.

"Jeg har gjort feil. Det er jeg lei meg for og det har jeg tatt ansvar for. Men VGs framstilling av saken er gal. Ingen offentlige midler er misbrukt, og ingen har blitt gitt urettferdige fordeler", skriver Traavik i en uttalelse til VG. Han mener VGs sak i hovedsak bygger på opplysninger fra "personer med hevnmotiver".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer