Coronaviruset:

Norges ambassadør i New Delhi:
- Situasjonen er veldig alvorlig

På den norske ambassaden i New Dehli i India er det nå 24 personer. Ambassadør Hans Jacob Frydenlund er en av dem. Han frykter at tida de har i møte vil bli enda vanskeligere. - Vi står i en utfordrende situasjon, sier han.

KONTRASTER: Kontrastene er store i det coronautsatte India. Mens coronadøde lik brennes i parkene, reiser de rike ut av landet i privatfly. Jeg frykter det kan bli verre, sier Espen Nakstad til Dagbladet. Bilder: BILDER: AP / NTB / DAGBLADET TV / FLIGHTWATCH / FLIGHTRADAR Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det går etter forholdene bra, men vi står i en utfordrende situasjon. Vi har flere smittetilfeller på ambassaden, og er veldig opptatte av å ta best mulig vare på våre ansatte.

Det sier Norges ambassadør i India, Hans Jacob Frydenlund, som for tiden befinner seg i New Delhi.

Per nå er det 24 personer inne på ambassadeområdet, inkludert familie, forteller han.

Selv kom Frydenlund til India høsten 2019. Siden da har pandemien rammet landet og dets mer enn 1,3 milliarder innbyggere svært hardt, i flere omganger.

Global toppnotering

Landet har vært spesielt hardt rammet av landets andre coronabølge. Sykehusene er overfylt, det er mangel på oksygen og det indiske helsedepartementet har denne uka rapportert om over 3000 coronadødsfall daglig.

Lørdag registrerte landet over 400 000 nye smittede det siste døgnet, ifølge offisielle tall. Det er første gang et land registrerer så mange tilfeller på ett døgn.

19,1 millioner indere har til nå fått påvist coronasmitte, og lørdag opplyser myndighetene at det offisielle tallet på døde nå er 211 853.

Samtidig sier mange krematorier og gravlunder i India at de offisielle coronadødstallene ikke er i nærheten av å gjenspeile økningen i antallet døde de faktisk mottar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer