MÅ SVARE: Den norske ambassaden i Pakistan må svare på spørsmål fra pakistanske myndigheter om Kristiansens uttalelse.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MÅ SVARE: Den norske ambassaden i Pakistan må svare på spørsmål fra pakistanske myndigheter om Kristiansens uttalelse. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Norges ambassadør i Pakistan kalt inn på teppet

Må forklare seg om PST-sjefens agent-uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske myndigheter kalte Norges ambassadør inn til et møte klokka 12 for å forklare seg om PST-sjefens uttalelser.

På stortingshøringen i går gikk Janne Kristiansen langt i å si at norske etterretningsoperatører jobber i Pakistan, og kommentere samarbeid med den pakistanske E-tjenesten.
- Vi søker nå mer informasjon om saken, og det er for tidlig å si om dette er alvorlig eller ikke. Vi har kalt inn den norske ambassadøren til møte, som finner sted om kort tid. Der vil vi diskutere saken med henne, sier talsmann for pakistansk UD, Abdul Basit, til Aftenposten.

Talsmannen presiserer at de jobber med å få klarlagt nøyaktig hva Janne Kristiansen sa. Pressevakt Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet vil ikke bekrefte overfor NTB at det skal være noe møte mellom den norske ambassaden i Islamabad og pakistanske myndigheter.

Han vil heller ikke si noe om hvilke reaksjoner som har kommet fra Pakistan, men sier at det er naturlig at det er kontakt mellom norske og pakistanske myndigheter om denne saken. Også i 2007 måtte Norges ambassadør til Islamabad forklare seg om norsk etterretningstjenestes arbeid i Pakistan. Den gang gikk daværende sjef for Etterretningstjenesten, generalmajor Torgeir Hagen, langt i å antyde at norske hemmelige tjenester hadde aktivitet i Iran i et intervju med NRK. Kanalen siterte også anonyme kilder på at Norge hadde godt plasserte kilder og informanter i landet.