- Norges ansvar stopper ikke ved egen landegrense

KrF lover å sparke fra seg i opposisjon dersom de blåblå samarbeidspartnerne kutter i bistanden.

ENIGE, MEN UENIGE: KrF, her ved leder Knut Arild Hareide (foran) og parlamentarisk leder Hans Olav Syversen (i midten), har riktignok inngått en forpliktende avtale med Høyre og Frp. Det hindrer dem ikke å gi den nye blåblå regjeringen hard motstand i enkeltsaker i Stortinget. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
ENIGE, MEN UENIGE: KrF, her ved leder Knut Arild Hareide (foran) og parlamentarisk leder Hans Olav Syversen (i midten), har riktignok inngått en forpliktende avtale med Høyre og Frp. Det hindrer dem ikke å gi den nye blåblå regjeringen hard motstand i enkeltsaker i Stortinget. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Den nye regjeringen har en klar forpliktelse, som ikke stopper ved egen landegrense - ikke minst når mange andre land kutter i bistandsbudsjettet på grunn av finanskrise. Da har de et ekstra ansvar, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen til Dagbladet.

På kollisjonskurs Som kjent har KrF, sammen med Venstre, valgt å stå utenfor den nye borgerlige regjeringen, hvis grunnlag blir forhandlet om på Sundvolden Hotel fem mil utenfor Oslo. De to småpartiene har imidlertid inngått en forpliktende avtale med Høyre og Frp om støtte til regjeringen.

I avtalen får KrF gjennomslag for viktige kjernesaker, som økt vekt på kristendom i religionsundervisningen og kortere fedrepermisjon. Avtalen nevner imidlertid ikke spesifikt bistand - et område der partiet er fundamentalt på kollisjonskurs med Frp, som vil kutte i bistandsbudsjettet med flere milliarder kroner.

- Vi vil passe på at regjeringen iallfall overholder enprosentsregelen, sier Syversen, og sikter til Norges målsetning om å bruke én prosent av bruttonasjonalinntekten på bistand.

KrFs parlamentariske leder er også opptatt av å verne om distriktene, landbruket og fiskeriene - og å være vaktbikkje for at avtalepunktene om familiepolitikk blir overholdt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer