Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges Bank brukte 2 mill. kroner på kontorfest

Festmiddag, fri bar og norske artister på åpningsfest i Singapore.

FULL FEST:  Til sammen 70 gjester deltok på åpningsseremonien på femstjernershotellet Fullerton, og kunne nyte festmiddag og fri bar. Svein Gjedrem deltok på festen, sammen med 17 andre Norges Bank og Finansdepartementet. Foto Mette Randem / Dagbladet
FULL FEST: Til sammen 70 gjester deltok på åpningsseremonien på femstjernershotellet Fullerton, og kunne nyte festmiddag og fri bar. Svein Gjedrem deltok på festen, sammen med 17 andre Norges Bank og Finansdepartementet. Foto Mette Randem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralbanken svidde av nesten 2 millioner kroner på festmiddag med fri bar og norske artister da oljefondet åpnet lokalkontor i Singapore.

Det var i sommer at oljefondet åpnet sitt fjerde utekontor. Lokalkontoret i Singapore er bemannet av en håndfull medarbeidere som skal jakte på penger i en av de raskest voksende regionene i verden.

Åpningsfesten kostet 1,85 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Norges Bank forsvarer pengebruken.

- Vi representerte den norske stat i et annet land. Når man representerer i utlandet, er det viktig å gjøre det på en måte som oppleves som passende i vertslandet, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Sjølie til avisen.

Til sammen 18 personer fra Norges Bank og Finansdepartementet ble sendt til åpningsfesten. Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap), sentralbanksjef Svein Gjedrem og departementsråd Tore Eriksen var blant de som deltok. Det gjorde også oljefondets sjef Yngve Slyngstad.

I alt 70 gjester deltok på åpningsseremonien på femstjernershotellet Fullerton. Der nøt gjestene fireretters middag og fri bar. Til underholdning stilte fiolinsøstrene Eldbjørg og Ragnhild Mensing opp fra Norge, sammen med pianisten Abigail Sin fra Singapore.

Det var det norske eventbyrået Norwegian Promotion Group som skreddersydde arrangementet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!