Norges Bank i rentemøte

Akkurat nå avgjøres det om renta på lånet ditt stiger. Norges Banks hovedstyre sitter i møte. Ekspertene spår renteøkning, men svaret kommer ikke før klokka 14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Banks hovedstyre med sentralbanksjef Svein Gjedrem i spissen satte seg ned til det avgjørende rentemøtet klokka 11. Om tre timer offentliggjøres det om renta settes opp eller om den beholdes på dagens nivå. Ingenting tyder på en rentenedsettelse.

- Vi tror definitivt det blir en økning på 0,25 prosentpoeng fra Norges Bank i dag. Da er det veldig sannsynlig at bankene følger etter og øker renta på lånene til publikum, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DnB markets til Dagbladet :på nettet.

Han begrunner sin spådom med inflasjonsrapporten som Norges Bank la fram for tre uker siden og uttalelsen fra sentralbanksjefen om at det er mer sannsynlig med renteoppgang enn nedgang ved neste korsvei.

- Vi forventer også en ny oppgang i mai eller juni, sannsynligvis i juni, sier Dørum.

De fleste ekspertene følger Dørum og hans spådom om renteøkning i dag.

- Det finnes ikke et eneste fornuftig argument for å unngå å øke rentene nå, sier sjeføkonom Inge Furre i Pareto Fonds til Nettavisen.

- Renten økes med 0,25 prosentpoeng i dag. Så vil det bli ro en stund før det kommer et nytt rentehopp på 0,25 prosentpoeng i annet halvår, sier sjeføkonom Stein Bruun i Orkla Finans til Aftenposten.

Samme renteøkning spås også av senioranalytiker Guttorm Egge i Christiana Markets.

Dagbladet :på nettet gir deg rente-svaret klokka 14.

Sentralbanksjef Svein Gjedrem kunngjør renteendringen klokka 14.