Norges Bank krever fem milliarder fra Citigroup

Knyttet til aksjekjøp basert på det de mener er uriktig informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norges Bank har saksøkt investeringsbanken Citigroup Inc. for et tap på rundt fem milliarder kroner knyttet til aksjekjøp basert på det de mener er uriktig informasjon, skriver DN.no.

Søksmålet kommer i tillegg til det gruppesøksmålet Statens Pensjonsfond Utland allerede er med pÃ¥ mot Citigroup.

- Vi mener Norges Banks interesser er best ivaretatt ved at vi nå fremmer et individuelt søksmål ved den føderale domstolen i New York, sier kommunikasjonsrådgiver Bunny Noorani i Norges Bank til NTB.

Hun sier søksmålet bygger på det pågående gruppesøksmålet, men avslår å gi kommentarer utover det på grunn av sakens mange juridiske sider.

Etter hva sakens dokumenter til retten viser, skyldes imidlertid søksmålet at Citigroup skal ha gitt mangelfulle og misvisende opplysninger om sin eksponering mot det amerikanske subprimemarkedet i forkant av finanskrisen. Det førte til at Statens Pensjonsfond Utland, også kjent som oljefondet, led store tap. Dette fordi aksjene fondet hadde kjøpt i Citigroup sammen med obligasjoner gruppen hadde utstedt, var basert på oppblåste verdier.

Da finanskrisen kom, falt kursen dramatisk.

Nyhetsbyrået Bloomberg, som først kom med meldingen om søksmålet, skriver at Citigroup mener søksmålet er grunnløst og vil avvise det i sin helhet når saken kommer for retten. Noorani sier det ikke er mulig å gi noen antydning om når det sivile søksmålet vil bli behandlet i retten.

(NTB)