Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges Bank setter ned rentene

Norges Bank setter ned bankenes innskuddsrente i banken med 0,5 prosentpoeng fra 3. mars. De første bankene har begynt å reagere på rentenedsettelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rente-nedsettelsen til Norges Bank viser at banken spiller på lag med partene i nærings- og arbeidslivet slik at norsk økonomi kan kan klare seg gjennom de vanskelige tidene vi står foran, sier LO-økonom Eystein Gjelsvik.

LO ser positivt på rentenedsettelsen som ifølge Gjelsvik kom uventet. Markedet hadde ventet rentenedsettelse fra Norges Bank, men det var på forhånd umulig å vite når den ville komme, påpeker Gjelsvik.

Norges Bank annonserte i dag en nedgang i bankenes innskuddsrente i banken med 0,5 prosentpoeng med virkning fra 3. mars. Samtidig reduseres bankenes dagslånsrente (D-lånsrenten) med like mye.

Foliorenten og dagslånsrenten i Norges Bank vil etter nedsettelsen være på henholdsvis 7 og 9 prosent.

Norges Banks beslutning om å sette ned renten er tatt på bakgrunn av utviklingen i penge- og valutamarkedene og utsiktene til demping av presset i norsk økonomi, går det fram av en uttalelse fra banken.

Avdempingen vil etter hvert føre til at pris- og kostnadsveksten minskes. Sammen med utviklingen i penge- og valutamarkedene gjør dette at en viss nedjustering av renten kan gjennomføres, heter det i uttalelsen. Der blir det også slått fast at renteforskjellen mellom Norge og eurolandene vil være betydelig også etter nedjusteringen av de norske rentene, og at pengepolitikken til Norges Bank stadig sikter mot å bringe kronekursen tilbake til utgangsleiet.

Fokus Bank var den første banken til å varsle rentenedgang. Boligrenta i Fokus Bank settes ned med en halv prosent fra i morgen for nye og eksisterende kunder.

(Dagbladet :på nettet/NTB)