<strong>AKSJEPORTEFØLJE:</strong> Aksjestrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities banker børsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
AKSJEPORTEFØLJE: Aksjestrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities banker børsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Norges beste aksjestrateg anbefaler seks aksjer

Aksjene til sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities har steget mer enn dobbelt så mye som hovedindeksen på Oslo Børs i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no) Swedbank First Securities, med aksjestrateg Peter Hermanrud i spissen, gjør ingen endringer i sin anbefalte portefølje på seks aksjer denne uken.

Hermanrud anbefaler dermed fremdeles: SpareBank 1 SR-Bank, Subsea 7, Lundin Petroleum, SalMar, DNB og Stolt-Nielsen.

Aksjen som har gjort det best den siste uken er Stolt-Nielsen, som er opp 1,4 prosent. Siden den ble tatt inn i varmen 4. desember i fjor har aksjen klatret 35,5 prosent.

Den aksjen som har gjort det desidert best av Hermanruds favoritter er likevel SpareBank 1 SR-Bank, som er opp hele 50,7 prosent siden den ble tatt inn i porteføljen. Den siste uken er aksjen opp 0,8 prosent.

Den hittil største taperen er Lundin Petroleum, som er ned 8,2 prosent siden den ble innlemmet i porteføljen 7. mai.

Meglerhusets portefølje falt 0,8 prosent forrige uke, mens hovedindeksen endte ned 0,1 prosent. First-porteføljen er nå opp 18,0 prosent i 2013, mens hovedindeksen på Oslo Børs har steget 8,5 prosent.

Hermanrud, som Kapital har kåret til Norges beste aksjestrateg flere ganger, trodde før jul at hovedindeksen på Oslo Børs skulle stige 25 prosent i år.

Les også: Slik knuser analysesjef Roger Berntsen i Netfonds markedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer