Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges beste banker i 2013

DNB er på 34 plass og Nordea på 39. plass.

ØKONOMI: Skandiabanken har vært blant Norges fem beste banker de siste årene, med unntak av i 2011. Foto: Skandiabanken
ØKONOMI: Skandiabanken har vært blant Norges fem beste banker de siste årene, med unntak av i 2011. Foto: Skandiabanken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no):  Norsk Familieøkonomi har kåret Norges beste banker for 19 år på rad, og Skandiabanken utropes til den beste totalbanken.

- Det betyr at banken samlet sett kunne tilby norske bankkunder de beste betingelsene i fjor, sier sjeføkonom Reid Krohn-Pettersen.

Les mer om bankbørsen, de beste bankene i ulike kategorier og gode råd for bankbytte på Dagbladet Pluss.

Normalt bruksmønster Han påpeker at Skandiabanken har solide betingelser på boliglån utover to millioner kroner og samtidig er banken jevnt over god også i de fleste andre kategoriene:
- boligsparing for ungdom (BSU) (snittsaldo: 75.000 kroner) - brukskonto - høyrentekonto (50.000 og 500.000 kroner) - boliglån (én og 2 million kroner).
- Undersøkelsen er basert på bankenes betingelser gjennom hele 2013. Det er tatt utgangspunkt i et normalt bruksmønster, og brukt de betingelsene som gjelder for kunder flest i de respektive bankene, presiserer Krohn-Pettersen.

For brukskontoen er det forutsatt 84 giroer, 60 avtalegiroer, 300 varekjøp og 60 minibankuttak i løpet av året.

De 10 beste totalbankene 1) Skandiabanken
2) Marker Sparebank
3) Gjensidige Bank
4) Høland og Setskog Sparebank
5) Rindal Sparebank
6) Sunndal Sparebank
7) Grong Sparebank
8) Aurskog Sparebank
9) Gjerstad Sparebank
10) Lillestrøm Banken

Bankene er rangert etter et årlig resultat (netto utgifter). Dette resultatet fremkommer ved at renteinntektene på BSU/høyrentekonto trekkes fra utgiftene på boliglånet (to millioner) og brukskontoen.

Skandiabankens resultat er beregnet til 66.612 kroner, med Marker Sparebank og Gjensidige Bank på henholdsvis 68.490 og 69.045 kroner.

Lite som skiller Ser vi på hvor hovedvekten av de største bankene har lagt utlånsrentene sine, viser Norsk Familieøkonomi-undersøkelse at det er lite som skiller. Fra 15. plass til 81. plass i totalbank-kåringen er forskjellen bare drøye 3.600 kroner.

Norges største bank, DNB, er for øvrig å finne på 34. plass, med et resultat på 72.755 kroner. Nordea følger på 39. plass, med et resultat på 72.877 kroner.

Satte nylig opp renten Skandiabanken har vært inne på topp 5 i totalbank-kåringen de siste årene, med unntak av 13. plassen i 2011.

Skandiabanken rørte ikke renten i 2013 og fikk 29 prosent flere boliglånskunder. Banken hevet imidlertid renten tidlig på nyåret og renten på vanlige boliglån gikk da opp fra 3,50 til 3,70 prosent.

Det skjedde samtidig som DNB satte ned renten for mange av sine kunder.

Flere nyheter - Storbankene soper inn og koser seg
Kraftig børsfall i Tokyo
Milliardoverskudd for Facebook

Hele Norges coronakart