Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges beste narkohund døde helt uten forvarsel

I tillegg døde to brått av kreft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre av politihundene i Oslo politidistrikt har dødd brått i løpet av kort tid. Det har ført til en liten narkohundkrise i landets største politidistrikt.

- De siste ukene har Toffen (7), Dennis (8) og Balder (9) alle tre dødd, skriver en av Oslo-politiets hundeførere på politidistriktets Facebook-side.

- Voksne hunder Toffen og Balder døde av kreft. Politiet vet ikke hvorfor Dennis døde, og skriver at det skjedde uten forvarsel.

- Vi regner med at det var noe med hjertet, sier Tor Paulsen, politioverbetjent og leder av hundetjenesten, til Dagbladet.

- De var forsåvidt voksne hunder alle tre, men vi skulle gjerne hatt dem lenger i tjenesten, sier han.

Ytterligere en narkohund måtte nylig tas ut av tjeneste på grunn av sykdom, og plutselig var politidistriktet i beit for narkohunder.

- Vi har igjen seks narkotikahunder. Heldigvis har vi fått låne én hund fra Sogn og Fjordane og én fra Østfold, sier Paulsen.

Norges beste I tillegg til de seks narkotikahundene har politidistriktet i overkant av 30 andre tjenestehunder.

Avdøde Dennis vant i 2011 NM for narkotikahunder, med suveren avstand til neste hund.

- Han var en veldig solid hund, som hadde gjort masse bra for oss, sier Paulsen til Dagbladet.

Toffen blir beskrevet slik: Han var patruljehund og i løpet av sin karriere var han med på det aller meste. Han reddet liv, fant bevisgjenstander i alvorlige kriminalsaker og pågrep mange personer på spor.

Balder var med på mange store saker som medførte viktige narkotikafunn og bevis i straffesakene. I tillegg var han godkjent våpenhund, en tilleggsutdannelse som krever mye trening og disiplin, skriver hundeføreren på Facebook.

Tor Paulsen opplyser at de har en ny og lovende hund inne på opplæring, og to inn på prøve for å se om de kan passe for opplæring.

Hele Norges coronakart