- Norges bidrag har bestått av å skrive sjekker

Smittevernekspert mener Norge må trappe opp bidragene i kampen mot ebola umiddelbart, før det blir katastrofalt.

MANGE TUSEN DØDE: Flere enn 4000 mennesker har så langt dødd av ebola-viruset som herjer i Vest-Afrika. Smitteverneksperten Preben Aavitsland sier epidemien har nådd et kritisk punkt. Foto:   AFP PHOTO / FLORIAN PLAUCHEUR
MANGE TUSEN DØDE: Flere enn 4000 mennesker har så langt dødd av ebola-viruset som herjer i Vest-Afrika. Smitteverneksperten Preben Aavitsland sier epidemien har nådd et kritisk punkt. Foto: AFP PHOTO / FLORIAN PLAUCHEUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ebolaepidemien i Vest-Afrika sprer seg i et urovekkende tempo. Frivillige organisasjoner som Røde Kors og Leger uten grenser jobber på spreng for å kontrollere spredningen av smitten, og behandle de som er smittet.

Så langt har over 8000 personer blitt smittet og flere enn 4000 personer dødd av ebolaviruset i de tre vestafrikanske landene, Sierra Leone, Guinea og Liberia, som er hardest rammet av viruset, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Antallet smittede vil overstige 9000 denne uka, ifølge visedirektør Bruce Aylward i WHO. Organisasjon anslår at det i begynnelsen av desember vil være mellom 5000 og 10 000 nye tilfeller hver uke, melder NTB.

Mange land har valgt å bidra med personell og utstyr, og tirsdag opplyste regjeringen at Norge stiller et Hercules-fly til rådighet for å bekjempe ebolaepidemien i Vest-Afrika. Flyet blir stilt til disposisjon for å frakte personell og utstyr inn til Sierra Leone, som en del av en operasjon ledet av Storbritannia.

- Om flyet vil bli brukt eller ikke, vil være opp til opp til operasjonsledelsen. Vi stiller flyet til disposisjon i tre måneder. Forsvaret kan ved behov også bidra med annet utstyr på kort varsel, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer