Norges død er blitt USA-industriens brød: Fabrikken klarer ikke lage nok monsterbiler

Redningspakka til amerikansk bilindustri har fått uante følger.

STORHET: Fords Rogue Center i Henry Fords hjemby Dearborn i delstaten Michigan er et av de sterkeste symbolene på den amerikanske bilindustriens storhet. Fabrikken var verdens største da den ble bygget i 1928 og er fortsatt Fords største med sine 2,4 kvadratkilometer. I 2009 sto omtrent hele den amerikanske bilindustrien i fare for å knekke sammen. Nå klarer ikke fabrikken å lage nok store pickuper.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORHET: Fords Rogue Center i Henry Fords hjemby Dearborn i delstaten Michigan er et av de sterkeste symbolene på den amerikanske bilindustriens storhet. Fabrikken var verdens største da den ble bygget i 1928 og er fortsatt Fords største med sine 2,4 kvadratkilometer. I 2009 sto omtrent hele den amerikanske bilindustrien i fare for å knekke sammen. Nå klarer ikke fabrikken å lage nok store pickuper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEARBORN, MICHIGAN (Dagbladet): Røyken som siger ut fra pipene og legger seg tett under skylaget vitner om gammel industristorhet.

Langs Rogue River et par mil utenfor USAs motorhovedstad Detroit, ligger det som var verdens største fabrikk da den sto ferdig i 1928.

Fabrikken som ble bygget av Henry Ford har formet generasjoner og bygget opp store samfunn.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer