Norges dyreste fallskjermhopp?

Tandemhopp er en populær gave for fødselsdagsfeiringer og utdrikningslag, men noen er villige til å betale atskillig mer enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet.no): Sommeren er tid for friluft og moro, og hos Tønsberg Fallskjermklubb er det full trafikk av ivrige mennesker som ønsker seg en tur i det blå. Tandemhopp er en populær gave for fødselsdagsfeiringer og utdrikningslag, men noen er villige til å betale atskillig mer enn andre.

Bjørn Asphaug (46) fra Oslo har alltid ønsket å hoppe fallskjerm, og da Tønsberg Fallskjermklubb auksjonerte bort et tandemhopp til TV-aksjonen, begynte han å by. Et vanlig tandemhopp koster mellom 3000 og 4000 kroner, men Asberg ville la sine penger gå til en god sak, og endte auksjonen med 45 000 kroner.

- Jeg føler at jeg har et overskudd som jeg gjerne vil gi av. For meg er det en ekstra gevinst å få et fallskjermhopp, sier Bjørn Asphaug til dagbladet.no.

Og Asphaug fikk ikke et hvilket som helst tandemhopp i premie. Selve hoppet ble utført med 12 drevne fallskjermhoppere i en formasjon rundt ham, noe som også ble en uoffisiell Norgesrekord.

• SE VIDEO OVER

- Det var deilig å møte bakken igjen, ler Asphaug sekunder etter det vellykkede hoppet.

TV-aksjonen 2007 ble tildelt UNICEF Norge og inntektene går til barn berørt av hiv og aids i ulike deler av verden. Pengene Asphaug bød gikk uavkortet til UNICEF. Alle utgiftene i forbindelse med hoppet ble dekket av hopperne selv og Tønsberg Fallskjermklubb.

Thomas Evensen
Thomas Evensen Vis mer
Thomas Evensen
Thomas Evensen Vis mer
Thomas Evensen
Thomas Evensen Vis mer
Thomas Evensen
Thomas Evensen Vis mer