Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges eiendomskonger

I finanskriseåret 2008 satt Olav Thon på eiendommer for 42 milliarder kroner. Økning siden det har vært formidabel.

EIENDOM: Da Olav Thon var 85 år hadde han eiendom for 42 milliarder kroner. Nå har han passert 90 og har økt med titalls milliarder. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
EIENDOM: Da Olav Thon var 85 år hadde han eiendom for 42 milliarder kroner. Nå har han passert 90 og har økt med titalls milliarder. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 11 nordmenn har i dag eiendommer for 5 milliarder kroner eller mer, viser en oversikt i Finansavisen i dag.
 
Det er nesten dobbelt så mange private eiendomsinvestorer som i finanskriseåret 2008.

Thons imperium 90-åringen Olav Thon har økt verdien med utrolige 55 prosent i perioden, fra 42 til 65 milliarder kroner.

Thons imperium drar inn leieinntekter på voksne 4,2 milliarder kroner i året. Avisen minner om at dette er bruttotall, altså ikke formuesverdier, som vises i Kapitals 400 rikeste hver høst.

Sundt og Tollefsen Nærmest Thon følger barna til den avdøde skipsrederen Petter C. G. Sundt. De viderefører arven uten store grep.

Sundt-barna er store eiere i Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar, og eier 50 prosent av hotellselskapene Pandox og Norgani, skriver Finansavisen.
 
Ivar Tollefsen er den ubestridte utleier av boliger i Norge, men er enda større i Sverige, der han har 11.000 leiligheter. Men skuffende inntjening har ifølge Finansavisen fått ham til å selge seg litt ned.

Finansavisens oversikt teller 83 navn med verdier for 500 millioner kroner eller mer.

Dette er de 5 største
Kilde: Finansavisen Eiendom 22/11 2013

EIENDOM: Lars Wenaas har eiendommer for 12,5 milliarder kroner. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
EIENDOM: Lars Wenaas har eiendommer for 12,5 milliarder kroner. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer