EIENDOM: Da Olav Thon var 85 år hadde han eiendom for 42 milliarder kroner. Nå har han passert 90 og har økt med titalls milliarder. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
EIENDOM: Da Olav Thon var 85 år hadde han eiendom for 42 milliarder kroner. Nå har han passert 90 og har økt med titalls milliarder. Foto: Jørgen Hyvang / FinansavisenVis mer

Norges eiendomskonger

I finanskriseåret 2008 satt Olav Thon på eiendommer for 42 milliarder kroner. Økning siden det har vært formidabel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 11 nordmenn har i dag eiendommer for 5 milliarder kroner eller mer, viser en oversikt i Finansavisen i dag.
 
Det er nesten dobbelt så mange private eiendomsinvestorer som i finanskriseåret 2008.

Thons imperium 90-åringen Olav Thon har økt verdien med utrolige 55 prosent i perioden, fra 42 til 65 milliarder kroner.

Thons imperium drar inn leieinntekter på voksne 4,2 milliarder kroner i året. Avisen minner om at dette er bruttotall, altså ikke formuesverdier, som vises i Kapitals 400 rikeste hver høst.

Sundt og Tollefsen Nærmest Thon følger barna til den avdøde skipsrederen Petter C. G. Sundt. De viderefører arven uten store grep.

Sundt-barna er store eiere i Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar, og eier 50 prosent av hotellselskapene Pandox og Norgani, skriver Finansavisen.
 
Ivar Tollefsen er den ubestridte utleier av boliger i Norge, men er enda større i Sverige, der han har 11.000 leiligheter. Men skuffende inntjening har ifølge Finansavisen fått ham til å selge seg litt ned.

Finansavisens oversikt teller 83 navn med verdier for 500 millioner kroner eller mer.

Dette er de 5 største
Kilde: Finansavisen Eiendom 22/11 2013

EIENDOM: Lars Wenaas har eiendommer for 12,5 milliarder kroner. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
EIENDOM: Lars Wenaas har eiendommer for 12,5 milliarder kroner. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer