DØD: Carl W. Falck er død, 109 år gammel. Her er han fotografert under feiringen av 106-årsdagen i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
DØD: Carl W. Falck er død, 109 år gammel. Her er han fotografert under feiringen av 106-årsdagen i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.Vis mer

Norges eldste mann er død

Norges eldste mann, Carl W. Falck er død, 109 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falck ble født 27. mai 1907 i Tønsberg. De siste årene har han bodd på Majorstuen bo- og behandlingssenter i Oslo. Lørdag sovnet han stille inn, opplyser sønnen, Jacob Falck til Tønsbergs Blad.

- Han ble syk for et par uker siden, og døde som han ønsket; en verdig og naturlig død. Han ønsket ikke å bli holdt kunstig i live, selv om dette betyr at han ikke nådde målet om å bli 110 år, sier Jacob Falck.

Falck holdt seg sprek helt til sine siste år. Så sent som i 2014 skapte han overskrifter da han som 107-åring samlet inn over 107.000 kroner til barteaksjonen Movember, til inntekt for forskning på prostatakreft.

På 109-årsdagen sin fikk han besøk av statsminister Erna Solberg (H) og ordførerne i Oslo og Bærum.

- Far har hatt et liv fullt av opplevelser, og de siste årene ble hverdagen krydret av journalister og fotografer. Han syntes det var stas å bli satt slik pris på, skriver sønnen på Facebook, gjengitt av Tønsbergs Blad.

Fra 1948 til 1975 var Falck administrerende direktør i Norges Grossistforbund. Her var han med på å revolusjonere norsk varehandel gjennom å effektivisere metodene ved logistikk og lagervirksomhet.

- Jeg tenker mye på om jeg blir 110 år eller ikke. Det er målet mitt, så da må jeg bare fortsette å leve sånn som jeg gjør nå. Jeg går tur hver eneste dag om det ikke regner, ja, det er jo alltid en tid på dagen det ikke regner, sa Falck da Dagbladet møtte han i 2012.

(NTB)