Hensikten er å få flere til å drikke det norske brennevinet, med tradisjoner helt tilbake til 1531. Ikke bare til julematen, men året rundt.
I dag finnes det mellom 16 og 18 akevittsorter på markedet, alt avhengig av årstida, og alle er naturligvis registrert i Norsk Aquavit Bar no. 1 nederst i Nordre gate.
At landets første akevittbar åpner i Trøndelag er ikke så merkelig, for det var hit erkebiskop Olav Engelbregtsson fikk sendt det krydrete brennevinet han kalte Aquavitae.
Rein vare
Det var den første tida et kraftig fuselpreget brennevin, men er etter hvert blitt utviklet til et skikkelig kvalitetsprodukt. - I dag er den norske akevitten et reinere produkt enn for eksempel fransk konjakk, sier Torbjørn Bergem.
Han åpnet akevittbaren til stor jubel fra så vel president Jan Markus Pedersen i Trondhjems AquavitClub som Norges fremste akevittekspert, produktutviklingssjef Halvor Heuch i Arcus Produkter.
Nordens whisky
- Akevitten er Nordens whisky. Den har i dag en spennvidde i smaken på linje med whiskyen. Nettopp derfor er det så artig med en bar som gir deg anledning til å sammenlikne alle sortene, sier Halvor Heuch.For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger