Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges første kvinnelige brannsjef

Henriette Wisur Olsen (37) fra Lervik ved Fredrikstad blir historisk. I april tar hun over jobben etter faren sin - og blir landets første kvinnelige brannsjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har en kvinne inntatt en av våre siste mannsbastioner. Men Wisur Olsen, som i dag er fagsjef i Råde kommune, sier at hun allerede er vant til å være leder for menn.

Tre kvinner søkte

- Derfor tenker jeg ikke så mye på at jeg inntar en mannsbastion. Jeg får håpe at det at jeg er kvinne ikke blir noe tema. Det viktigste er den faglige utfordringen, sier hun.

For tida er hun i Nederland, og ønsker å ta forbehold om at hun ikke har sett det skriftlige jobbtilbudet fra teknisk sjef.

Sjefen, Harald Aasen, sier brevet allerede er i posten:

- Henriette var den beste kandidaten, og det var full enighet mellom meg og de tillitsvalgte. Vil hun ha jobben som brannsjef, får hun den.

Aasen forteller at i siste runde sto kommunen igjen med tre kandidater. To var kvinner.

- Veldig gledelig at vi fikk så gode kvinnelige søkere, sier Aasen.

Ønskes velkommen

Daglig leder ved Fredrikstad brannstasjon, Jan Erik Iversen, sier gutta ved stasjonen ikke har noen motforestillinger mot å bli holdt i ørene av en kvinne:

- Det er klart det er uvant med kvinnelige ledere. Men hun har jo fått stillingen fordi hun er den beste, så vi ser fram til å få henne som sjef.

- Stemningen er bra hos oss, og vi ønsker henne velkommen, sier Iversen.

Wisur Olsen er godt kjent innenfor dørene hos brannsjefen i Fredrikstad. Dagens brannsjef er nemlig hennes far. Derfor har ingen av de ansatte ved stasjonen vært med på ansettelsen.
- Du har spor å følge i?

- Ja, det blir ikke lett å ta over etter far. Han har lang erfaring i faget, sier Wisur Olsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media