Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges første treningssenter for helikopter til Sola

I februar åpner Norges første treningssenter for helikopter.

ÅPNER I FEBRUAR: Den nye senteret på Sola skal blant annet ha en simulator trening og opplæring for flyging av store Sikorsku-helikoptre. Illustrasjonsfoto: ALEXANDER KLEIN / AP Photo
ÅPNER I FEBRUAR: Den nye senteret på Sola skal blant annet ha en simulator trening og opplæring for flyging av store Sikorsku-helikoptre. Illustrasjonsfoto: ALEXANDER KLEIN / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bak senteret står verdens største flytreningskonsern, amerikanske FlightSafety International, og den amerikanske helikopterprodusenten Sikorsky, skriver Stavanger Aftenblad.

Senteret skal blant annet bestå av en simulator for trening og opplæring for flyging av store Sikorsky S-92-helikoptre, opplyser direktør Ivar Eie i Aircontactgruppen, som representerer Sikorsky-fabrikken i Norge og som eier Sola-hangaren.

Simulatoren koster et par hundre millioner kroner. Eie ser ikke bort fra at simulatorer også for andre helikoptermodeller kan inngå i senteret på et senere tidspunkt.

I første omgang vil det bli opprettet opptil 15 nye arbeidsplasser i treningsbedriften. Disse blir fordelt mellom flyinstruktører, simulatorteknikere og administrasjonsfolk.

S-92-helikoptrene er for tiden er den mest brukte helikoptertypen i drift i tilbringertjenesten på norsk kontinentalsokkel. Men hittil har det ikke vært mulig å få simulatortrening på flytypen i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media