Norges frekkeste bankkupp

De drømte om det store ranet - og gjennomførte det. Fortsatt er 20 millioner søkk vekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gutta fra Tveita i Oslo fikk med seg et svimlende antall bankmillioner da de en gang for alle gjorde 70-åras «Benny Bankboks» til en ynkelig statist. Hovedmannen - la oss kalle ham «Arve» - ble avslørt. Men 20 millioner er fortsatt sporløst forsvunnet.

Sommeren 2000 gikk «Arve» og noen få av hans betrodde, kriminelle bekjente svangre med en plan: «Arve» ville tømme en bank, bankhvelvet og bankbokser for det som var av verdier. Etter å ha foretatt undersøkelser, ble Gjensidige Nor Sparebank plukket ut som offer.

«ARVES» HISTORIE: Selv mener «Arve» at det hele startet med en uklar tanke om å gjennomføre et innbrudd i et bankhvelv. Det utviklet seg til en fullkommen slagplan - som bare lot seg gjennomføre takket være innsideopplysninger om Securitas' vaktrutiner og alarmsystemer. Gjennom fetteren til en kamerat fikk «Arve» kontakt med en nå 23 år gammel Securitas-vakt - heretter kalt «Ottar».

- «Ottar» og jeg gikk en tur alene, mens fetteren og min kompis ventet. Jeg var svært interessert i å høre om «Ottar»s jobb. Han var mobilvekter og fortalte at han hadde tilgang til nøkler og alarmkunder til alle Securitas-kunder på Oslo øst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer