Norges-frelst Genesis-sanger

FISHER LANE FARM (Dagbladet): Det gamle superbandet Genesis har skaffet seg en ny sanger etter at Phil Collins sa farvel i 1996. Skotten Ray Wilson (28) er mannen som nå skal fronte bandet med nytt album i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er ikke plassert på turnékartet foreløpig, men unge Wilson er så Norges-frelst at han er i ferd med å kjøpe seg hus i Kristiansand.

Sammen med Genesis-veteranene Tony Banks og Mike Rutherford har han laget gruppas 18. album, «Calling All Stations», i studioet Fisher Lane Farm. Den eksklusive gården i Surrey har vært Genesis' base siden 1980.

Genesis-fan

Tony og Mike har holdt sammen siden Genesis var et skoleband i 1967 og Peter Gabriel var sanger. Ray var bare en unge, men var fan av Peter Gabriel og David Bowie.

- Genesis hørte jeg på allerede i 70-åra, så det er ganske rart å være en del av bandet, sier Ray som ble oppdaget av Genesis-gutta da han sang i bandet Stiltskin. En av sangene deres ble brukt til Levis-reklame og solgte til gull - i Norge. Dit dro han og fikk gullplate. Og det var den eneste suksessen bandet hadde.

Elsker Norge

- Ja, jeg elsker Norge. Per Eirik Johansen som er sjef i Virgin er en god venn av meg. Jeg reiser minst to ganger i året til Norge. Når folk drar sørover mot varmen i ferien, drar jeg til Norge, sier Ray Wilson som også kjenner den norske artisten Deepika.

- Hun har samme manager som meg, Tim Prior. Deepika gjør helt utrolige ting ved å kombinere pakistansk tradisjon og moderne musikk, sier han.

Skotten synes at Norge er et sivilisert land.

- Folk slåss ikke når de går ut på pub, sier han og håper han kan være på Quart-festivalen neste år. Rage Against The Machine som spilte på festivalen i går kveld, er et av hans favorittband.

PÅ VEIEN: Genesis kommer med ny plate og skal på turné om et halvt år med sin nye sanger Ray Wilson (28). Norgesvennen Wilson håper at han kommer til Norge sammen med Mike Rutherford (t.h.) og Tony Banks (t.v.).