Coronavirus i Norge:

Norges hittil verste smitteuke

Folkehelseinstituttet registrerte minst 4413 nye covid-19-tilfeller i forrige uke, noe som gjør det til Norges verste smitteuke noensinne.

VERSTE SMITTEUKE: Norge registrerte flere nye smittetilfeller i forrige uke enn noensinne. Foto: Terje Pedersen / NTB
VERSTE SMITTEUKE: Norge registrerte flere nye smittetilfeller i forrige uke enn noensinne. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet at det ble registrert minst 4413 nye smittetilfeller i forrige uke. Det er det høyeste antallet nye smittetilfeller som har blitt registrert i løpet av ei uke i Norge noensinne.

Dagbladet hentet tallene fra Folkehelseinstituttets hjemmesider tirsdag ettermiddag klokka 16. Det betyr at antallet smittetilfeller sannsynligvis vil øke noe innen FHI legger fram sin ukerapport onsdag ettermiddag.

Nye vurderinger

Regjeringen innførte nye nasjonale tiltak søndag 3. januar, og man antar at man vil se en effekt av dem i løpet av nåværende uke. Helseminister Bent Høie har bekreftet overfor Dagbladet at han har gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å gjøre nye vurderinger av smittesituasjonen og tiltakene. Helsemyndighetene er forventet å gi regjeringen sitt svar i løpet av uka.

Tirsdag opplyste kunnskapsminister Guri Melby (V) og forskningsminister Henrik Asheim (H) til Dagbladet at studenter og foreldre må være forberedt på digital undervisning og rødt tiltaksnivå også etter at dagens tiltak utgår tirsdag 19. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer